Multimédia

Az obsitos

virazsírozott magyar játékfilm

Készítés éve: 1917

Rendező: Balogh Béla

Író: Bakonyi Károly

Operatőr: Zsitkovszky Béla

Játékidő: 63 perc

Főszereplők: Torday Ottó, Petheő Attila, Boyda Juci, Mattyasovszky Ilona, Vándory Gusztáv, Komjáthy János, Veszpréminé

 

A film cselekménye:

Gyuri a molnár leányát, Juliskát szereti, de a lány máshoz megy feleségül. A szerelmében csalódott fiatalember bánatában otthagyja a szülői házat, édesanyját és kishúgát, s beáll katonának. A háborúban hűséges barátra talál a hozzá külsőleg is hasonló Andrásban. Az egymástól elválaszthatatlan bajtársakat veszélyes felderítő útra küldik, melynek során Gyuri megsebesül, s barátja karjában hal meg. Végre befejeződik a háború, hazamennek a katonák. A bajtárs felkeresi barátja családját, hogy a szomorú hírt tudassa velük. Gyuri anyja azonban összetéveszti őt az elesettel, neki pedig nincs szíve, hogy ezek után megmondja neki a rettenetes igazságot. Egy ideig Gyuriként él barátja házában, de végül mindent bevall. Hamarosan valóban családtag lesz, mivel időközben megszerették egymást Málcsikával, Gyuri időközben gyönyörű hajadonná serdült húgával.
 
 
Forrás: 
 
A teljes filmet itt lehet megrekinteni:
 
 
 

Kaiserlich und Königlich

Egy ingyenes letölthető Open General nevű számítógépes játék rajongói modifikációja.

A kampány, vagyis történet folyamán végigvezethetjük a Monarchiát legnagyobb csatáival, sőt győzelmünk esetén újraírhatjuk a történelmet.

A készítő igyekezett hiteles egységekkel és csatalebontással alapos képet festeni az eseményekről, amelyek még valóban megtörténtek.

 

A játék letölthető itt:

http://www.open-general.com/installer-full.php