Bemutatkozás

„Mindent a hazáért!" – szól a 101-esek jelmondata. Ők megpróbálták a hazát megvédeni mi, könyvtárosok, történelemtanárok úgy érezzük, hogy erkölcsi kötelességünk emléküket megőrizni és összegyűjteni mindazt, amit ránk hagytak.

Nem könnyű eligazodni az első világháborúval foglalkozó online tartalmak között. Néha a bőség zavarával, néha pedig az információ hiányával kell megküzdeniük az érdeklődőknek. Azt gondoljuk, hogy itt egy helyen mutatjuk be mindazt, amit a békéscsabai 101. császári és királyi gyalogezredről megtudtunk, összegyűjtöttünk és kutattunk.

A folyamatosan bővülő honlapot ajánljuk mindenkinek, akit érdekel a történelem és érdeklődik a „Nagy Háború" eseményei iránt. Ajánljuk az általános iskolás diákoknak, akik hetedikben gyűjtőmunkát szeretnének készíteni. Ajánljuk a középiskolásoknak, akik versenyre készülnek vagy témául kapták a csabai ezred történetét. A pedagógusok is megtalálják itt azokat az információkat, melyeket a mindennapi pedagógiai gyakorlatukban eredményesen tudnak felhasználni.